Anbefalte nettsteder

Jeg følger selv med på en del blogger og nettsider som handler om personlig økonomi, business, og liknende temaer. Jeg tenkte det kunne være lurt å lage en liste, i tilfelle du kommer over denne nettsiden og er interessert i det samme som jeg er. I så fall anbefaler jeg følgende nettsider:

Finansnerden
Finansnerden er en blogg jeg har sansen for. Han som står bak denne siden har nedbetalt boliglånet sitt, og har bestemt seg for å spare opp nok penger til at han har FUCK YOU MONEY – det vil si penger som gjør at man kan høflig, eller mindre høflig, avslå sjefens forslag uten å måtte være redd for å miste jobben. Det oser attitude av denne bloggen, så jeg anbefaler deg å følge med!

Formuebygging
F
ormuebygging er en gammel «traver» innenfor økonomiblogger. Vedkommende som står bak har bestemt seg for å ta tidlige grep rundt økonomi for å få det bra i alderdommen. Siden bloggen er skrevet mest for egen del, inneholder den en del oppdateringer og tall(akkurat som meg, og det liker jeg) men også andre innlegg. Bloggen er en motivasjon for deg som ønsker strukturert økonomi. Siden inneholder hyppige oppdateringer, noe som gjør den bra å følge.

Pengebingen
Pengebingen er en god miks av oppdateringer av tall og fornuftige innlegg. Ved å lese denne bloggen får man en god dose «hverdagslige» tips til å spare, noe som er veldig fornuftig. Som de fleste av oss, lærte ikke hun som står bak siden så mye om økonomi av sine foreldre. Etter å ha vært gjennom flere parforhold hvor økonomien gikk over styr, møtte hun samboeren som til slutt fikk påvirket henne i riktig retning med tanke på økonomi. I likhet med flere andre fant hun også forumet Pengevett, som satte henne på riktig spor. Denne bloggen er veldig inspirerende fordi den forteller historien til en som har vært syltet i gjeld, men nå er helt i «andre enden».

Mr. Money Mustache
Mr. Money Mustache (MMM) er en kanadisk blogg som handler om å oppnå rikdom gjennom sparsommelighet. Han som står bak siden preker om det han kaller «mustachianism» – en metode han selv har funnet for å leve billig og høste rikdommene av det. MMM er selv en relativt velstående utdannet ingeniør, men velger å prioritere det som er viktig i livet fremfor å kaste bort penger på forbruk. MMM er flink til å skrive lange og inspirerende innlegg, så denne anbefales.

Pengeblogg
Pengeblogg er en side med mange gode innlegg og ryddige statusoppdateringer. Pengeblogg handler om langsiktige strategier for å oppnå rikdom. Innleggene er veldig velskrevne, og rådene er gode. Denne bør du ha i RSS-feeden din!

Pengesnakk
Pengesnakk beskriver seg selv som en «28 år gammel sparegris». På bloggen deles det personlige erfaringer, meninger og gode råd om personlig og hverdagslig økonomi. På denne bloggen får man mange konkrete, og også høyst aktuelle råd. Målet til personen som står bak er å bli økonomisk uavhengig. Pengeblogg har mange konkrete, men samtidig konsise råd. Den er derfor fast i min RSS-feed, og anbefales som motivasjon i hverdagen! Jeg ble intervjuet av pengesnakk her nylig. Intervjuet var i to deler, neste del kommer ved en senere anledning.

Pengevett
Pengevett er et nettforum som handler om det tittelen sier, nettopp pengevett. Her vil du finne masser av likesinnede mennesker som er opptatt av økonomi, og i tillegg masse informasjon. Mange er flinke til å sette seg mål på denne siden. Jeg anbefaler deg å lage en profil på pengevett-forumet hvis du er seriøs når det gjelder økonomi.

For å følge blogger må du ha en RSS-reader. Selv bruker jeg The Old Reader. I tillegg kan man ha en applikasjon på iPad som er koblet opp mott RSS-leseren. Her bruker jeg Feedler RSS, som du finner i iTunes App Store.

Denne siden er dynamisk og oppdateres fortløpende.

19 kommentarer til “Anbefalte nettsteder”

  1. Hei mister,

    Hyggelig å se at du lenker til den vesle bloggen min. Synes det er kult at du har et lignende prosjekt på gang, så kommer til å lese denne fremover 🙂

    1. Takk for det! Jeg har lagt deg inn i RSS-feeden min, så jeg vil følge deg fremover! Kanskje du får en link etter hvert:)

  2. Jøss, her var det en norsk pengeblogg som jeg ikke har fått med meg. Skal ta en titt, for lite er like morsomt som å lese om andres valg for å oppnå finansiell frihet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *