Kortsiktige mål per mai 2018

Hei igjen!

Jeg publiserte tidligere noen langsiktige mål. Tradisjonen tro pleier jeg også å sette meg noen kortsiktige mål samtidig som jeg går igjennom de målene jeg satte året før. Det er ikke nødvendigvis slik at dette må gjøres en gang i året, siden det kan ta lengre tid å nå enkelte mål. Men de kortsiktige målene bør vel oppdateres minimum en gang i året.

Forrige gang jeg satte meg kortsiktige mål. Da var målene som følger:

Mål nr. 1: Skrive innlegg som fokuserer på inntekt, i stedet for sparing.

Poenget med dette målet var å ikke fokusere på hvordan man kunne spare penger, men heller fokusere på hvordan man kunne øke inntekten. Dessverre har jeg ikke hatt tid til å skrive så mange innlegg den siste tiden. Målet videreføres, jeg har noen ideer her som skal festes til «papiret» så fort jeg får tid.

Mål nr. 2: Fortsette å ikke være unnvikende.
Dette har vært et langvarig mål for meg om å utvikle min egen personlighet.  Første gang jeg satte opp mål i november 2014 var et av målene at jeg skulle utfordre meg selv ved å stille «dumme spørsmål» på jobb, fremfor å anta at spørsmålene i seg selv var dumme. Videre satte jeg som mål i oktober 2015 at jeg skulle ta konfrontasjoner med mennesker face to face samt ta mer plass sosialt.

Jeg føler nå selv at jeg har kommet veldig langt. Dette er derfor ikke noe som plager meg lenger, da jeg er langt mindre konfliktsky enn tidligere. Før kunne jeg skjelve av tanken på å gå i en diskusjon, men nå kan jeg takle dette på en bedre måte ved ikke å la ting affisere meg lenger.

Målet er derfor nådd!

Mål nr. 3: Pusse opp leiligheten.
Jeg kjøpte leiligheten vi bor i nå, i slutten av 2011. Da hadde den helt «OK» standard, dvs. at leiligheten ikke var spesielt ny med tanke på innredningen. Blant annet lå det ledninger utenpå veggen, hvilket ikke var så spesielt fint.

Jeg og samboeren har siden august i fjor vært igjennom en oppussing av leiligheten. Vi mangler bare noen lister og noe annet småplukk før vi er i mål.

Dette målet er derfor også nådd!

Siden to av de kortsiktige målene ble fullført i løpet av året, tenker jeg at det er på sin plass å sette meg et nytt mål i tillegg til mål nr. 1 ovenfor. Jeg velger følgende mål:

Mål nr. 2: Bli flink til å holde taler, innlegg, og prosedere, og bli en god selger.
Jeg har nylig begynt å jobbe som advokat. Teori er jeg veldig god på, dvs. arbeid som krever konsentrasjon. Utfordringen ligger derfor mest på å være en profilert person, både i retten, media og overfor klienter.

Siden dette er noe jeg har bestemt meg for å bli god på, velger jeg å ha det som et kortsiktig mål. Målet henger sammen med tidligere mål om ikke å være unnvikende, og når jeg når dette målet er det til fordel for karrieren min – og dermed økonomien på sikt.

 

 

 

 

 

De to målene for 2018 og fremover er dermed som følger:

Mål nr. 1: Skrive innlegg som fokuserer på inntekt, i stedet for sparing.
Mål nr. 2: Bli flink til å holde taler, innlegg, og prosedere, og bli en god selger.

Som vanlig – wish me luck!

– King Cash

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *