Kortsiktige mål per januar 2015

Det er på tide å sete opp nye kortsiktige og langsiktige mål. Sist gang jeg gjorde dette var i november. Jeg lovte meg selv da følgende:

– Spare opp 25 000 til BSU-konto
– Oppnå 100 unike lesere på et blogginnlegg
– Stille «dumme» spørsmål på jobb

BSU-målet er nesten nådd. Eller, det vil si, jeg fant en måte å jukse litt på. Siden BSU-midler ikke låses for uttak før man går over til et nytt år, fant jeg jo ut at jeg like gjerne kunne overføre alle pengene på sparekontoen min til BSU-kontoen. Da kan de heller stå der og forrente seg. Jeg har i skrivende stund 20 000,- på BSU hvilket innebærer at jeg må spare opp 5000,- kroner så fort som mulig. Jeg viderefører derfor målet om å ha 25 000,- på BSU.

cash2

Når det gjelder målet om antall lesere, er dette ennå ikke nådd. Jeg ser at jeg dessverre ikke har så veldig god styring på dette, og noe av grunnen er at jeg må finne en bedre plugin for å holde styr på sidebesøk. Akkurat nå har jeg kun oversikt over antall daglige besøk, og tallet der ligger på rundt 50 besøkende om dagen. I 2015 vil jeg jobbe aktivt med siden for å oppdatere designet, trekke lesere, samt det viktigste: produsere verdifullt innhold for deg som leser. Mye av tiden min hittil på siden har blitt brukt til å gå gjennom min personlige økonomi. Etter hver som dette blir mer rutine, skal jeg bruke tiden på å skrive kvalitetsinnlegg. Jeg viderefører derfor ikke målet om lesere inntil videre, når siden fremdeles er såpass i startfasen som det den er.

Når det gjelder det siste målet om å stille «dumme» spørsmål, handlet dette for meg om å komme forbi en frykt om å bli oppfattet som dum på jobben. I stedet for å beskytte meg selv ved å tie stille hver gang noen snakker om noe jeg ikke forstår, har jeg stilt spørsmål med mål om å lære. Jeg har lært noe veldig verdifullt av dette, nemlig at kommunikasjon er gull verdt. Kommunikasjon gjør det enklere å lære ting på kort tid. Målet er derfor nådd.

Per i dag vil jeg fokusere på sparingen. Jeg setter meg derfor kun ett mål denne måneden, nemlig å spare 25 000,- kroner til BSU. Så fort målet er nådd, skal jeg klekke ut noen nye mål.

– King Cash

 

 

3 kommentarer til “Kortsiktige mål per januar 2015”

 1. Når det gjelder statistikk for nettsiden din, anbefales «Google Analytics». Veldig bra verktøy til å få full oversikt over trafikken, hvor trafikken kommer fra, hva de leser, hvilke søkeord folk kommer inn på siden din med osv osv.

  Å få trafikk til nettsiden tar ofte litt tid (noe som også er grunnen til at så mange blogger har kommet og godt gjennom årene). Gode tips for å få mer trafikk etter min erfaring:
  – Aktivt kommentere andre relevante blogger og forumer (Det var slik jeg fant deg)
  – Lenkesamarbeid og gjesteinnlegg på andre relevante blogger
  – Søkemotoroptimalisering (dette er en langsiktig strategi). Her er det ofte små justeringer som skal til for å bli litt mer synlig i søkemotorer på sikt. F. eks at du endrer innstillingene slik at tittelen på innlegget kommer med i adressen isteden for at de sidene heter f. eks som denne kingcash.no/?p=162.

  1. Google Analytics står på listen over ting som skal implementeres – jeg må bare bruke litt tid til å sette meg inn i det.

   Jeg forsøker å kommentere andre steder, men ønsker ikke å spamme heller. Gjør det derfor kun hvis jeg har en nyttig kommentar.

   Når det gjelder SEO, så kommer det også etter hvert, må bare bruke litt tid på å finne relevante søkeord og analysere de.

   Når det gjelder endring av tittel, skal jeg prøve på det. Takk for gode tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *