Langsiktige mål per 25. oktober 2014

En ting  jeg har tenkt over lenge, er hvor viktig det er å ha mål. 1131839_29648781

Allikevel har jeg ikke skrevet ned noen mål eller stilt noen helt konkrete, dokumenterbare krav til meg selv. Siden jeg nå har startet denne nettsiden, føler jeg at tiden definitivt er inne for det. Å skrive ned målene gjør at jeg holder meg selv ansvarlig for å nå de – spesielt når jeg publiserer de her. Jeg har derfor først bestemt meg for å sette noen langsiktige mål. Etter hvert lager jeg noen kortsiktige også. Her er de jeg har satt opp så langt:

Langsiktig mål nr. 1: Øke cashflow, det vil si inntekt. Som nylig utdannet jurist valgte jeg en trygg jobb i staten. Grunnen til det er at jeg fikk jobbe innen et fagfelt som interesserer meg, og som gjør meg attraktiv for arbeidsmarkedet idet fagfeltet er et spesialfelt som få kan. Jeg synes derfor det er ekstra bra å kunne lære dette «fra innsiden» hvor det praktiseres. Ulempen med jobben er at lønna er dårlig. Jeg skal ikke klage som nyutdannet, men jeg forventer mer av meg selv. Den kortsiktige delen av dette målet er å reforhandle lønn innen et år. Jeg er ansatt i et engasjement om dagen, så jeg må satse på å få fast ansettelse først. Om et år eller to, vil jeg vurdere å bytte jobb for å kapitalisere på den kunnskapen jeg har fått. Dette målet skal kommenteres på hver tredje månedsoppdatering jeg legger ut.

Langsiktig mål nr. 2: Planlegge måltider for å spare penger og bli sunnere. Jeg og Queen Cash har gjort dette mye, men vi er ikke flinke nok. Dersom vi planlegger sunne måltider og konsekvent handler på frukt- og grøntbutikker i Oslo, er det forunderlig hvor mye penger vi sparer. Penger som kan investeres. Målet blir derfor å planlegge måltidene for hele uka på søndagen før uka starter. Dette målet skal kommenteres på hver månedsoppdatering.

Langsiktig mål nr. 3: Spare opp kapital og investere i indeksfond. Per i dag mener jeg at renta er så lav på boliglånet, slik at jeg ikke vil prioritere å nedbetale, men heller spare pengene. Dersom renta stiger, kan jeg heller gjøre en større nedbetaling for å bli kvitt økende renteutgifter. Et undermål til punkt tre er å sette opp en fordelingsnøkkel over utgifter, dvs. en brøk på hvor mye som skal gå med til sparing og hvor mye som skal gå med til andre ting. En fordelingsnøkkel er på en måte et budsjett, bare ikke så detaljert.

Langsiktig mål nr. 4: Spore inntekter og utgifter i et regneark. Jeg skal sette opp et regneark som viser prosentmessig hvor mye penger som går til hver enkelt utgift. VIdere skal jeg lage et regneark med nettoformue som skal legges ut den 1. i hver måned. Da er jeg hele tiden bevisst på hvor mye formuen vokser, eller krymper.

Disse målene trer i kraft 1. november. Da vil jeg også skrive et eget innlegg. Målene mine til enhver tid vil også bli publisert her.

4 kommentarer til “Langsiktige mål per 25. oktober 2014”

    1. Hei Jørgen! Har vel Holberg, DnB, Nordnet Superfondet (ikke rent indeksfond) og et til som jeg ikke husker i farten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *