Langsiktige mål per januar 2015

Tiden er inne for å sette noen nye, langsiktige mål.

Mål nr. 1
I oktober i fjor (jøss, tiden går fort) skrev jeg som langsiktig mål nummer en, at jeg skulle øke min egen cashflow, dvs. øke inntekten. Nå har ting begynt å skje på den fronten.

chequeJeg har vært midlertidig ansatt i staten i ca 7 måneder når jeg skriver dette. Meningen var at jeg skulle ha engasjement i 12 måneder før jeg ble lovet fast ansettelse. I forrige uke kom imidlertid den gledelige nyheten om at jeg blir fast ansatt om ca. en måned. I den forbindelse har jeg blitt lovet justering av lønn etter hovedtariffavtalens 2.3.8 innen 12 måneder er omme, dvs. i mai. 2.3.8 innebærer at arbeidsgiver fastsetter lønnen, men det er allikevel kutyme å sende en anmodning. Jeg skal derfor jobbe bra frem mot mai, og ta vare på alle resultater som skal brukes for alt de er verdt når jeg sender anmodningen. Jeg forventer et lønnshopp. Målet om å øke cashflow videreføres derfor. På sett og vis vil vel dette målet alltid være mål nr. 1, men jeg antar at jeg kommer til å lage det mer spesifikt etter hvert.

Mål nr. 1: Øke inntekt.

Mål nr. 2
Jeg lovet meg selv som mål nr. 2 i oktober, at jeg og Queen Cash skulle planlegge måltider, for å spare penger og bli sunnere. Her har jeg feilet. Siden dette krever disiplin, har det ikke blitt gjort. Det ser man av oppsummeringen for 2014, hvor 10 % av utbetalt lønn har gått til «alminnelige matbutikker». Målet om måltidsplanlegging videreføres.

Mål 2: Planlegge måltider for å spare penger, bli sunnere og mer kreativ.

Mål nr. 3
Mål nr. 3 i oktober var å spare opp kapital og investere i indeksfond. Jeg har vært for dårlig til å holde styr på aksjekontoen(oppsummering av formue i januar viser at posten var utelatt fra regnearket mitt). Jeg og Queen Cash har dog spart opp en del på felles aksjekonto, i tillegg til at formuen alt i alt har økt vesentlig. Jeg føler selv at jeg har implementert et mindset som gjør at jeg ikke trenger å videreføre dette målet, og gir meg selv en relativt godkjent på mål nr. 3.

Mål nr. 3 i oktober gikk ut på å spore inntekter og utgifter i regneark. Jeg skulle også lage oversikt over nettoformue hver måned. Dette har jeg klart med glans. Jeg kommer til å fortsette en liten stund, men etter hvert vil jeg begrense den økonomiske gjennomgangen til kvartalsvise oppdateringer. Dette fordi jeg etter hvert har blitt bevisst på hvor pengene går hen, samtidig som jeg kan fokusere på innlegg som er mer spennende for deg som leser.

Nytt mål nr. 3
Jeg har bestemt mecalendarg for å innføre et enkelt, men effektivt system for å holde orden og struktur i hverdagen. Systemet er noe så enkelt som å lage en kalender hvor jeg fører opp planlagte måltider, aktiviteter og ikke minst når jeg skal bruke tid på denne nettsiden. Jeg har brukt en enkel utskrivbar kalender jeg fant på Google, men planlegger å lage en ny med egne bilder av meg og Queen Cash. Det er moro hvor mer effektiv man blir (og ikke minst føler seg) når man planlegger.

Mål nr. 3: Bruke kalendersystemet aktiv hver uke, og planlegge hver søndag.

Det var mine mål for tiden fremover. Kanskje ikke så juicy, men jeg får starte rolig.

– King Cash

 

2 kommentarer til “Langsiktige mål per januar 2015”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *