Langsiktige mål per januar 2017

Jeg er en stor tilhenger av å ha konkrete mål i livet. Ikke bare bidrar det til å gi livet mening, men det er også motiverende i seg selv å ha noe å jobbe mot. Men jeg må innrømme at jeg har sovet litt i timen i det siste. Jeg satte meg noen mål tidligere, men har ikke fulgt de opp i det hele tatt. De har bare blitt liggende arkivert under mine private mål på nettsiden.

Siden vi nå er inne i det nye året, er det på tide å lage noen nye mål. Denne gangen skal jeg lage en plakat som jeg kan henge opp, f.eks. på kjøleskapet. Det er viktig å minne seg selv på det målene man har satt, ellers glemmer man de bare helt bort. Jeg har tidligere strukturert målene mine slik at jeg har satt meg tre kortsiktige mål, og tre langsiktige mål. Jeg synes dette er et greit utgangspunkt og vil fortsette med det. Selv om jeg ikke nødvendigvis setter meg tre av hver type mål, er det greit å ha en mal.

Oppsummering av langstiktige mål
Jeg blir litt flau over å tenke på at sist gang jeg satte langsiktige mål, var i september 2015. Det er 15 måneder siden. De langsiktige målene mine var da som følger:

Mål nr. 1: Øke inntekt
Delmål: jobbe godt mot en 2.3.4-forhandling
Delmål: jobbe godt med styrearbeidet

Målet mitt da, var altså å øke inntekten. Siden den gang har inntekten økt ganske greit. Jeg skal begynne i ny jobb i mars, og vil da gå betydelig opp i lønn samtidig som jeg har muligheten til å øke lønnen min ved å jobbe overtid og generelt sett gjøre det bra. Da jeg fortalte min nåværende arbeidsgiver at jeg skulle bytte jobb, satte de meg opp vesentlig i lønn mot at jeg ble i tre måneder til. Da fikk jeg mulighet til å gjøre ferdig mye annet, samtidig som jeg får en myk overgang til et litt tøffere arbeidsmiljø på nyåret. Jeg har i tillegg sittet i halvannen styreperiode, og fikk sist sommer en god slump med penger for jobben som styreleder. I tillegg får jeg det samme om et halvt år. Jeg har god kontroll på styrearbeidet. En kan derfor med trygghet si at begge de langsiktige målene ovenfor er nådd. Jeg klapper meg selv på skulderen for det!


Mål nr. 2: Investere i sekundærbolig
Delmål: Kartlegge gunstig kjøpsområde
Delmål: Spare opp nok egenkapital og få lånetilsagn fra banken

Mål nummer to var å kjøpe sekundærbolig. I hele 2016 har vi jobbet godt med dette målet. Vi bor i Oslo, og her er det helt ville tilstander om dagen hva gjelder bruktbolig. Vi landet derfor på et nybygg rett utenfor byen. Det skal ikke stå ferdig før i 2019, men posisjonen er låst med tanke på at vi har en kontrakt på en ny leilighet. Vi har i tillegg kun betalt et depositum på leiligheten, og betaler ikke mer enn ti prosent før vi skal overta i 2019. Hvis vi får en prisstigning på kontrakten, vil dette sannsynligvis være en god investering. Jeg er derfor SVÆRT fornøyd med at vi nådde dette målet i 2016!

Mål nr. 3: Gå ned 12 kilo
– Delmål: gå ned 4 kilo
– Delmål: gå ned 4 kilo
– Delmål: gå ned 4 kilo

Det siste målet har ikke gått så bra. Jeg står fremdeles bom stille på stedet hvil. Samboeren min har imidlertid vært svært flink til å gå ned i vekt. Hun har spist sunt, trent masse og vært utrolig flink. Jeg har imidlertid spist usunt, og ikke trent mer enn de to timene jeg har «gratis» i uken gjennom trening i arbeidstiden. Jeg kan derfor ikke klappe meg fornøyd på skulderen med dette målet. Jeg tror dette er et vanskelig mål for meg, som krever litt «hardere lut» for å få det til.

Nye mål for 2017
Siden sistnevnte mål ikke «gikk helt i mål», kan jeg ikke gi meg så lett. Jeg må derfor videreføre målet om å gå ned i vekt, eller dvs. egentlig å gå ned i fettprosent. Jeg må imidlertid investere litt mer i dette målet for å få det til, tror jeg. Trening har aldri vært forbundet med noe jeg liker, og det krever litt bedre planlegging. Jeg er målrettet hvis jeg vil, men jeg har en tendens til å følge det samme programmet lenge uten å variere. Da får ikke kroppen så mange utfordringer.

Mål nr. 1: Gå ned 12 kilo
– Delmål: gå ned 4 kilo
– Delmål: gå ned 4 kilo
– Delmål: gå ned 4 kiloFor å nå dette målet, må jeg først og fremst melde meg inn på et helsestudio. Jeg har bestemt meg for å delta på treningstimer fordi vektløfting i seg selv kan være ganske kjedelig og ensomt. Jeg skal også betale for en personlig trener, mest sannsynlig 1-4 ganger i måneden, for å holde meg selv ansvarlig og måle progresjonen. Jeg skal i tillegg ha som verktøy å variere treningen slik at jeg ikke blir lei. Personlig trener kommer nok til å koste, men det er en investering for fremtiden med tanke på helse og velvære. Når det gjelder målet nedenfor, kan fett ofte erstattes med muskler. Hvis jeg får 12 kilo muskler i stedet for fett, vil jeg si at målet er nådd.

Mål nr. 2: Oppnå 100 000 i innskutte midler i aksjeporteføljen
– Delmål: spare 5250 i måneden

Ved årsslutt hadde jeg 37 000 kroner i aksjeporteføljen i innskutte midler. Det er på tide å laste opp litt mer i aksjer. Jeg har spart litt nå og da, men ikke målrettet. Jeg skal derfor sette av 5250 kroner i måneden for å nå målet. Dersom jeg overfører penger fra sparekontoen, dsv. endrer aktivaallokeringen, teller ikke dette. Jeg skal være flink til å spare av inntekten min, ikke av midler jeg har fra før.
Mål nr. 3: Ny bolig.
– Delmål: kartlegge muligheter mtp. finansiering
– Delmål: kartlegge gunstige områder
– Delmål: kjøpe ny bolig!

Jeg og samboeren har snakket om å oppgradere boligen en stund. Det er ganske tøft boligmarked om dagen, så boliger i Oslo er dyre. Det er derfor noe usikkert hva vi kan oppnå, og må derfor vurdere å flytte litt på oss for ikke å bli hudflettet med tanke på pris. Å kjøpe en ny bolig vil være en investering for fremtiden, med tanke på at vi kommer til å stifte familie etter hvert. Planen er å kjøpe eksempelvis et rekkehus som vi kan bo i lenge. Det første vi bør gjøre med tanke på dette er å høre med banken hvilke muligheter vi har. Vi kjøpte jo akkurat en sekundærbolig, så det er ikke sikkert vi kan få lån med det første. Samtidig har vi urørte BSU-konti og god samlet inntekt. Så det bør være muligheter i et langsiktig perspektiv. Dersom vi får nei fra banken, må vi i hvert fall få vite hva vi må gjøre for å komme i en bedre posisjon. Jeg går også og pønsker på noen kortsiktige mål. De må jeg få publisert snart. Året er jo i gang!

– King Cash

3 kommentarer til “Langsiktige mål per januar 2017”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *