Bensinkort med store fordeler

I innlegget mitt om besparelser knyttet til drivstoffutgifter beskriver jeg hvordan du enkelt kan spare en del penger ved å ta noen enkle grep når det gjelder når og hvordan du fyller bensin eller diesel. Jeg beskriver i innlegget bl.a. hvor mye man kan få refundert ved å bruke fordelskort eller såkalte cash-back kort. Nedenfor følger en liten oversikt over hvilke kort du bør bruke på de ulike stasjonene når du fyller drivstoff. Listen oppdateres hvis jeg kommer over flere gode tilbud.

Uno X-stasjoner
Uno X-stasjoner hadde i utgangspunktet et fordelskort som gav 30 øre i rabatt per liter man fylte. Dette ble dessverre avviklet fra 2016. Uno X er allikevel, etter mitt skjønn, den desidert billigste bensinstasjonen. Derfor fyller vi alltid på Uno X. For å oppnå enda billigere drivstoff, kombinderer du de lave prisene (på en søndag) med Flexi Visa som gir hele 4% cashback i utvalgte kategorier, hvorav drivstoff er et av dem.

Tidligere ga kortet 365 direkte – 3,65 % cashback på alle stasjoner. Dette ble nylig justert til 2 %. Kortet har imidlertid ekstra fordeler på Esso-stasjoner(se under), hvor rabatten på 3,65 % opprettholdes.

Cresco har også et cashback-kort som gir 3 % på alt av drivstoff, men Flexi Visa-kortet trumfer jo dette med et helt prosentpoeng.

Shell-stasjoner
På Shell-stasjoner er bensinen jevnt sett over noe dyrere enn på øvrige stasjoner. Allikevel hender det at jeg fyller på Shell-stasjon på vei til jobb, fordi det er praktisk. Bensinprisen blir ikke så aller verst på en mandag morgen.

Shell har et eget kort som heter Shell Mastercard. Kortet gir 40 øre Trumfbonus på hver liter drivstoff man fyller. Dette innebærer i praksis at man får 40 øre per liter som man enten kan bruke på valgfrie varer innenfor diverse segmenter, eller man kan få det utbetalt cash. Som en ekte kapitalist gjør jeg alltid det siste. Da får jeg en god utbetaling til slutt. Kortet gir også 1 % på andre kjøp på Shell, men kjøper konsekvent ikke varer der fordi det er dyrt. Men besparelsene på drivstoff er for store til å gå glipp av.

Statoil
Statoil har et kundeprogram  ved navnet Statoil Extra som innebærer at man registrerer bankkortet sitt på Statoil-stasjonen eller på nettsidene til Statoil. Ved å gjøre dette får man 20 øre rabatt per liter man fyller. Cluet ved dette er at det ikke er noe som hindrer deg i å registrere Flexi-visakortet i Statoil Extra-programmet. Da får man 20 øre rabatt per liter samt 4 % cashback på hele summen. Selv fyller jeg nesten aldri på Statoil, så jeg bruker ikke denne rabatten.

Esso
Esso har et eget Mastercard i likhet med Shell, som gir 35 øre i rabatt per liter. Man kan også bruke Coop sitt medlemskort med Mastercard-del. 365 Direkte-kortet er dog helt klart det beste på Esso – her får man 3,65 % rabatt cashback i tillegg til 34 øre rabatt per liter! Det er ganske solid. Følgende illustrasjon viser hvor mye man sparer:

Man bør selvsagt vurdere prisene på bensinstasjonene sett opp mot hverandre, Esso ligger normalt høyere enn billigstasjonene. Vinninga kan fort gå opp i spinninga.

Oppsummering
Som jeg skrev om er det mye å spare på drivstoffkostnadene. Jeg anbefaler derfor alle å ha i hvert fall et Flexi Visa-kort i solskjermen i bilen. Hvis man regner litt på hvor mye man fyller og til hvilken pris, kommer man stort sett til at Flexi Visa gir størst besparelse uansett når eller hvor man fyller. Se følgende eksempel:
Flexi Visa vs ShellDette gjelder på alle stasjoner med unntak av Esso-stasjoner, hvor besparelsene kan være større forutsatt at prisen i utgangspunktet er lav.

Er man så heldig å kunne fylle på Uno X (min favoritt) på en mandag morgen med Flexikort blir besparelsene betydelige i det store og det hele. Man må selvsagt vurdere hva som lønner seg praktisk sett med tanke på hvilke stasjoner man pleier å fylle på. Vinninga går fort opp i spinninga hvis man må reise et stykke for å få rabatt. Men man bør ikke overse rabattene, for det er faktisk en del å spare. Pengene kan man får refundert kan investeres i aksjer som vil vokse år etter år. Det er langt bedre enn å kaste bort pengene på unødvendige kostnader!

Disclaimer: Noen av linkene i dette innlegget sponsede linker. Dette innebærer at jeg får en provisjon dersom du klikker på de og velger å bestille et av kortene. Dette innebærer ingen ekstra kostnad for deg. Se gjerne min policy vedrørende sponset innhold.

 

 

 

 

3 tanker om “Bensinkort med store fordeler”

    1. Hei Svein!

      Bra du holder meg i tøylene, for her har jeg skrevet feil! Artikkelen vil bli oppdatert!

      – King Cash

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *