Porteføljeoppdatering per januar 2017

Nå har jeg lastet opp i nye aksjer. Jeg har satt meg som mål å spare 5250 kroner i måneden i aksjer hver måned i 2017, for å nå 100 000 i innskutte midler i porteføljen. Jeg har derfor satt inn 5250 kroner hos Nordnet til aksjekjøp. I tillegg har jeg overført noe i overkant av 15 000 kroner fra sparekontoen til Nordnet-kontoen. Dette innebærer en ren aktivaallokering, da jeg ikke har behov for å ha så altfor mye cash tilgjengelig.

Jeg har nå gjort unna aksjeinnkjøpene for rett i overkant av 20 000 kroner totalt. Som du kanskje husker bruker jeg et regneark for å regne ut hvor jeg skal plassere de ferske midlene. Det fungerer ganske bra. Utfordringen er at jeg også kjøper amerikanske ETF-er som ikke lar meg bestemme beløpet helt eksakt – man må kjøpe for eksempel en eller to fondsandeler.

Sånn ser regnearket ut i januar:

Som du ser er de rødlige boksene avvik, dvs. der det må rebalanseres. Jeg rebalanserer etter «value averaging» metoden, som innebærer å putte penger inn i aksjene som har falt i verdi. Tanken er at disse vil stige på sikt, men er på «billigsalg».  Øvrige friske midler fordeles jevnt, som man ser helt til høyre.

Jeg fikk et tips fra en bruker på Shareville om et nytt fond som er identisk med DNB indeks Global-fondet mitt. Dette heter KLP AksjeGlobal Indeks V og investerer i samme sektorer som DNB-fondet. Det har dog litt billigere forvaltningskostnader. Jeg har derfor gjort en splitt mellom disse to fondene slik at jeg investerer 12,5 prosent av totalt investerte midlert i hvert fond.

Per dags dato har jeg 75 747 kroner i fond. Jeg har investert 5250 kroner i fond i år og har således startet å arbeide mot målet mitt i 2017.

– King Cash

3 kommentarer til “Porteføljeoppdatering per januar 2017”

  1. KLP AksjeGlobal Indeks IV A er, i motsetning til DNB sitt, valutasikret og har samme forvaltningsgebyr som DNB globalindeks (0.3%).

    Antar du mener KLP AksjeGlobal Indeks V som er akkurat samme som DNB global indeks, bare til 2/3 deler av prisen!

    Personlig vil jeg fra nå av bruke KLP sitt fond, ingen grunn til å betale mer for samme produkt.

    1. Du har helt rett, Ivar! Jeg har skrevet feil i innlegget. Som du ser av regnearket har jeg satt inn fondet KLP Aksjeglobal Indeks V og balansert dette likt som DNB Global Indeks-fondet. KLP Aksjeglobal Indeks IV A hadde jeg fra før! Skal rette opp innlegget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *