Refinansiering av boliglånet

Rentene er nå historisk lave. De fleste har nå boliglån til en rente på under 3 %. Nylig oppdaget jeg at hvis jeg refinansierer boliglånet mitt gjennom Danske Bank, vil jeg kunne oppnå en effektiv boliglånsrente på 2,69 %. Dette fordi Akademikerne har gode avtaler med bankene. Selv er jeg jurist i staten og kan nyte godt av slike tilbud hvis jeg melder meg inn i Juristforbundet. Dersom du har mulighet til å fagorganisere deg, kan det lønne seg bare på grunn av de gode fordelene.

Det er viktig å huske på at man i slike tider bruker overskuddet klokt. Selv er jeg litt i tvil om jeg vil bruke de pengene som blir til overs til å sette i banken, investere i aksjer, eller betale ned på boliglånet.

Jeg heller litt mot å sette inn en del i banken, som en buffer, og investere resten. Når man er ung, har man tross alt mulighet til å ta litt risiko. Jeg tror jeg kommer til å angre dersom jeg er for konservativ i den alderen jeg er nå. Selvsagt skal jeg ha litt cash (hvis ikke lever jeg vel ikke opp til navnet mitt), men resten skal investeres. Vi får se om det blir i sekundærbolig, eller om jeg holder meg til fond.

Hva gjør du med overskuddet i gode tider?

– King Cash

 

3 kommentarer til “Refinansiering av boliglånet”

  1. Selv har jeg aldri opplevd at man må være medlem her eller der for å få den beste renten. Spør du, vil du få du bedre betingelser uansett!Men hvis du alikevel er medlem, gjør det jo ikke noe å benytte seg av tilbudet.

    Overskudd i gode tider har tidligere alltid gått til boligsparing og nedbetaling av boliglån. Nå sparer jeg til å bygge på 🙂

    1. ja- flaut nok at Nordea, som er min nåværende bank, matchet tilbudet fra Danske!

      Hvorfor har du konsekvent nedbetalt på boligen? Jeg tenker umiddelbart at aksjeinvesteringer kan gi større avkastning når renta er lav…

  2. Jeg har først i år startet med investeringer i aksjemarkedet. Tidligere har jeg kun fokusert på bolig og boliglån fordi det har føltes trygt og riktig, og fordi jeg aldri har vurdert aksjer før. Det tar tid å snu en vane, så fokus på boliglånet greier jeg ikke å miste. Selvom jeg ser dine argumenter for å ikke betale ned på lån i det hele tatt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *